Att gå till en psykolog kan vara det allra bästa som du någonsin gjort, det kan göra en så pass stor skillnad i ditt liv att det helt ställs upp och ner. En del har gått så länge och mått dåligt att de tror att livet ska vara så, det känns normalt med psykisk ohälsa. Men en psykolog Göteborg kan ändra på allt detta och visa oss vad det egentligen innebär att leva.

Det finns så mycket gott i livet att det är synd att slösa bort sin tid med att må dåligt. Tyvärr är detta inte någonting som man själv har så mycket kontroll över, det är väldigt få som medvetet väljer att må dåligt. Däremot så finns det utbildade, kunniga personer som kan vara till hjälp och vända på situationen. De kan hjälpa en person att ta itu med sig själv och sina problem.

En bra psykolog Göteborg

Det finns många bra behandlare och psykologer, alla med sin egen inriktning och specialitet. Men sedan är det inte bara kompetensen man ser på utan också den ömsesidiga känslan för varandra. Att gå till en psykolog och öppna upp sin själ kan vara nog så svårt, men om man känner sig förstådd och väl behandlad så kan det fungera. Därför är en trevlig men samtidigt kunnig person det allra bästa, någon som kan vrida om nyckeln till ens inre.

Man ska vara uppmärksam och se på vilken utbildning en behandlare har. Det är klart att vanliga terapeuter och coachar har sin plats och kan göra stor nytta i samhället. Men vill du ha en riktigt kompetent person är det bäst att välja en certifierad psykolog Göteborg. De måste registrera sig och det är därför mycket lätt att veta vem som har vilken utbildning.

Vilken terapi är bäst?

Under det stora paraplyet psykologi så ligger det flera underavdelningar. En del gräver djupt in i ens inre tankar och försöker reda ut vilka konflikter som ligger olösta där inne. Andra hjälper personen att lära sig tänka på ett nytt sätt, att konfrontera situationer och tankar som är negativa och förändra dem till något som går att leva med. Kan man förändra sitt tankemönster så går det sedan lättare att skapa nya vanor, de hör ihop. Därför lägger många psykologer också samman kognitiv behandling, som fokuserar på tankeverksamheten, med beteende behandling.

Många gånger går en psykolog tillbaka till situationer i ens yngre dar, en hel del av de reaktioner och beteende som en vuxen visar upp har grundlagts i barndomen. Inte så att allt kan förklaras med det som skett tidigare men helt klart har alla våra upplevelser en del i vem vi blir som vuxna. Och även det vi är med om i vuxen ålder påverkar oss på olika sätt. Därför är det bra att kunna reda ut det hela tillsammans med en kunnig person. Vilken terapi som passar bäst kan variera, men det viktiga är ju att man tar tag i sitt liv och försöker bringa reda i ohälsan.